Finalisten HANOS Gouden Koksmuts bekend

De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend!

 Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. Deze zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 tijdens de HORECAVA. Er zijn door de jury 6 finalisten geselecteerd en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard.

De finalisten zijn:

·      Restaurant Maeve*

·      Restaurant aan de Poel **

·      Restaurant Alma*

·      Restaurant Dorset

·      Restaurant ’t  Amsterdammertje*

·      Restaurant The Church

Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen waren de deelnemers verdeeld over 3 groepen die ieder 2 uur de tijd kregen om een plantaardige amuse en een hoofdgerecht met kalfsvlees te bereiden. Door deze grote hoeveelheid aanmeldingen heeft het Gastronomisch Gilde ervoor gekozen om de wedstrijdopdracht iets aan te passen waardoor de deelnemers de volledige focus kunnen leggen in 2 uur op de 2 gerechten.

De Gouden Koksmuts stond op een prominent plek in de wedstrijd arena te schitteren om de deelnemers nog meer motivatie te geven.

De deelnemers kregen kalfs-ribeye als verplicht onderdeel voor het hoofdgerecht en hadden een ruime keuze uit groenten vanuit de groentekraam die beschikbaar was gesteld door Hanos Nederland.

De jury, bestaande uit Jurgen van der Zalm (Vinkeles**) Marleen Brouwer (Noor*) en Frank Fol (Chairman We’re Smart Green Guide) waren enorm onder de indruk van alle gerechten.

De jury vond het aantal deelnemers zeer uitzonderlijk, 11 deelnemende teams is echt veel in de huidige tijd. De smaken van de gerechten liepen zeer uit één van zoet naar zout. De jury adviseert de finalisten goed te kijken naar balans in de smaken. Wel was de jury erg verheugd over het gebruik van groenten. De jury kijkt uit naar de finale!

Waldrik Kremer van het Gastronomisch Gilde was blij met de grote hoeveelheid aanmeldingen, en het grote aantal toprestaurants die de teams de ruimte hebben gegeven om mee te doen aan de voorronde. “ We hebben uit deze voorronde echte toppers die meedoen aan de finale in Amsterdam”.  

De winnaars van de beste amuse is Restaurant Maeve* en de winnaars van het beste hoofdgerecht is Restaurant Dorset.

Zij mochten een cheque van €250 euro, een trofee, een buis van Chaud Devant, een kaartspel van de Culiquiz en een mooi koksmes van Dick mee naar huis nemen. De overige deelnemers kregen allemaal ook een mes van Dick en een kaartspel van de Culiquiz mee naar huis.

De finale van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op maandag 8 januari op de HORECAVA.

Fotocredits : Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023
Foto’s door Charlotte Mauritz / Annoncé Management