Culinary Worldcup dag 4: D-DAY

Dag 4, GAME DAY!

Eindelijk is het zo ver, maandag heeft het Nederlands team het eerste wedstrijd onderdeel gekookt, de Chefstable. 

Maandag ochtend heeft het team de laatste dingen ingeladen en om 11:00 gingen we op weg naar de beurs. 

Aangekomen begint het uitladen van de spullen, alles richting onze keuken totdat we erin mogen. Het showstuk wordt geplaatst en om half 12 klinkt het signaal dat we de keuken in mogen. 

Dan begint het inrichten van de keuken, hier hebben we tot 13:00 uur de tijd voor. Dan begint de wedstrijd. 

Vooraf komt er nog een instructie, er wordt een foto gemaakt met de jury en dan gaat het echt beginnen. 6 Uur aaneengesloten koken. 

Om 19:00 uur moet het eerste gerecht mee, de finger foods van Alfred. De marshal die de tijd bijhoudt staat op onze vingers te kijken. Om stipt 19:00 uur gaan de fingerfoods mee. 

Snel de pas opruimen en klaar maken voor de volgende gang, de koude schaal ook wel de spiegel genoemd. Dit is een onderdeel van Tom tot in de puntjes beheerst. Samen met Dennis serveert hij dit uit aan tafel. 

Dan komt al snel de volgende gang van Marco, het vegan gerecht. Het tempo zit er lekker in en de gerechten vliegen de keuken uit. 

Al snel verschijnen ook de borden voor het hoofdgerecht op de pass, dit is het gerecht van Davy met veel elementen en een finish touch van een vlinder.

Dan is het de beurt aan Dennis en Sebastiaan, zij maken het dessert en de friandises. Geen eenvoudige taak aangezien beide van huis uit geen patissier zijn en de keuken ook de nodige uitdagingen kent qua appparatuur die het niet doet. Maar in the end komen er toch mooie desserts en friandises de keuken uit. 

Nu is het tijd om op te ruimen en schoon te maken, de helpers mogen weer komen en in een rap tempo is de keuken schoon en leeg. Een laatste inspectie en het team mag vertrekken. 

Terug in het hotel wordt er nog even nagepraat en gaat iedereen toch vrij vlot naar bed. Morgen is weer een drukke dag met de mise en place voor de wedstrijd van woensdag en de prijsuitreiking.