Culinary Worldcup Luxembourg dag 1

Deze week is het Culinary Team The Netherlands in Luxembourg om te strijden om de Culinary Worldcup 2022. 

Vrijdag 26 november is het team aangekomen en s‘avonds was de officiële openingsceremonie. Een bijzonder moment waar alle landen die deelnemen met hun teams worden voorgesteld. 

Vooraf staan we met zijn allen in de hal, alle chefs in wedstrijd-tenue met witte toques, te wachten op het moment dat we de zaal in mogen. Eindelijk kunnen we elkaar weer ontmoeten!

Er wordt druk bij gekletst met de teams van de andere landen, we hebben elkaar natuurlijk al een paar jaar niet gezien doordat we wedstrijden niet door konden gaan vanwege COVID. 

Dan mogen we eindelijk de zaal in en begint het programma. Diverse sprekers verwelkomen de teams onder begeleiding van 4 dames van Euphoria uit Oekraïne die de opening muzikaal ondersteunen. 

Het thema van deze Worldcup is "Toghether we make it happen". Dit wordt meerdere malen tijdens de opening herhaald. En we doen het ook echt samen, in totaal doen er meer dan 800 chefs mee aan deze Worldcup in diverse categorieën: Senior Team (dat is waar wij in meedoen) Junior Teams, Catering Teams en de Military Teams. 

De CEO van de LuxExpo, Morgan Gromy, benadrukte tijdens zijn openingsspeech dat de chefs die meedoen aan deze wedstrijd echt de rolmodellen zijn voor toekomst! 

Het Culinary Team The Netherlands mag koken op maandag (chefstable) en woensdag (hot kitchen). Volg ons op Instagram @culinaryteamthenetherlands waar we dagelijks ook verslag doen.

 

Fotocredits: Charlotte Mauritz - Annoncé Management 

Dank aan de partners van het Culinary Team: HANOS Nederland, Le Nouveau Chef, Annoncé Management, Gastromedia.