10x Wannahaves

Wat zijn dé wannahaves voor in de keuken van dit moment? Van pizzaovens met een eigen fanpage tot aan de Thaise hotpot, in deze rubriek vind je de productinnovaties die het verschil maken: de wannahaves van de horeca.

KRATONG TONG TANG

De Kratong Tong Tang is de must-have om krokante tartelettebakjes mee te maken. Een 100% Thaise gadget, volledig omarmd in de Europese keuken. Kook niet alleen Thais, maar geef er elke smaak aan die past bij jouw keuken. Dompel de tang in het beslag en vervolgens in de frituur, en klaar. Geschikt voor amuses en kleine hapjes.

GETATOEËERD KOKSMES HOMEY’S BY SCHIFFMACHER

Een uniek, vlijmscherp en vooral stoer koksmes van Homey, ontworpen door Henk Schiffmacher. Of zoals Henk Schiffmacher deze messen zelf omschrijft: “Getatoeëerde messen voor de avonturiers van de keuken. Piraten met een fornuis.”

BRASERO GRILL

Neem de gast mee op reis naar Portugal met de brasero grill. De brasero grill, ook wel de chorizo flambé genoemd, creëert niet alleen smaak maar ook een ervaring. Snijd de chorizo en steek de grill aan. Laat de gast het gerecht zelf afmaken door de chorizo af en toe te draaien. Zo wordt het worstje aan alle kanten krokant.

THAISE HOTPOT

De hotpot is helemaal hot. In Thailand echt een streetfood item, in Nederland perfect voor op de (terras)tafel. Gebruik houtskool of briketten om hier een lekkere bouillon met diverse garnituren in te serveren.

ADELMANN’S TERRINE

Zeg je terrine, dan zeg je Adelmann. In deze patévorm maak je de heerlijkste terrines. En de lekkerste paté natuurlijk! Een wannahave en vooral one of the classics. Gemaakt van gietaluminium, wat zorgt voor een egale warmtegeleiding, en met een drukdeksel.

TAKOYAKI PLATE

Dé streetfood must-have is de Japanse poffertjespan, of ook wel de takoyaki plate. In Japan vind je deze platen op elke hoek van de straat, dit formaat is subtieler. Makkelijk te gebruiken in elke keuken. Takoyaki betekent vrij vertaald octopusballetjes, wat dan ook het basisrecept vormt voor de plaat. Uiteraard kun je er veel meer mee maken.

LOTUSBLOEM WAFELIJZER

Voeg jij graag mooie garnituur toe aan het bord, maar heb je te weinig tijd voor uitgebreide en tijdrovende creaties? Creëer gemakkelijk een feestkoekje op het bord met het lotusbloem-wafelijzer. Zoet of hartig, het maakt niet uit. Maak het beslag en dompel het kort in de frituur. Zo versier je in no time elk gerecht met een vrolijke bloem.

KONROO GRILL

Denk je aan een tafelbarbecue, dan denk je aan de Konro grill. Konro verwijst naar het woord ‘hittebron’. De kleine versie is gemakkelijk te gebruiken aan tafel voor de bereiding van yakitori spiesjes. Toch meer van de grotere stukken vlees? Plaats de grote grill dan in de keuken.

OCOO

De OCOO is een geavanceerd kookapparaat en spreekt ook nog eens Koreaans. De keramische stoofpot fermenteert en kookt zonder risico op verbranding. Geen uren van tevoren meer peulvruchten weken of botten en groente roosteren voor je bouillon. De OCOO doet dit allemaal voor je met behoud van smaak en textuur.

OONI PIZZAOVEN

My first Ooni. De Ooni pizzaoven is dé pizzaoven met zijn eigen Facebookfanclub. De pizzaoven werkt op hout, houtskool of op gas en ziet er ook nog eens gezellig uit op het terras. Door het formaat zijn de ovens snel op de juiste temperatuur en bak je in een mum van tijd heerlijke pizza’s.

Dit trendartikel is powered by Hanos en verscheen eerder in het boek Veerkracht.

Kijk voor meer inspiratie op: https://www.foodxperience.com/