U bent hier

Workshop Fermenteren 3 april - Sociëteit Noord-Holland Zuid

maandag, 3 april, 2017 - 15:00
Het bestuur nodigt je graag uit voor de eerste workshop van ons Gastronomisch Gilde jaar.

Het bestuur nodigt je graag uit voor de eerste workshop van ons Gastronomisch Gilde jaar.

Maandag 3 april 2017
Tijd: 15.00 uur
Locatie: Borchland, The place to B.,Borchlandweg 6-10, 
1114 BD Amsterdam-Duivendrecht

De workshop wordt afgesloten met een chefs table.

Workshop Fermenteren
Fermenteren is het gebruik van micro-organismen om eten lekkerder, beter verteerbaar en langer houdbaar te maken. Momenteel een hip onderwerp. Veel toonaangevende chefs als Jonnie Boer en René Redzepi leggen hun eigen groente in, werken met miso of maken een ceviche van komboecha. Maar fermenteren is van alle tijden. Nog altijd gaat er geen dag voorbij zonder dat we iets eten dat gefermenteerd is: van koffie tot brood, van boter tot yoghurt en van een biertje tot een plakje droge worst.
De workshop wordt gegeven door 'Meneer Wateetons'. Een geweldig kok is hij niet, en de opmaak van zijn borden is verschrikkelijk, maar hij heeft wel vijf culinaire handboeken op zijn naam staan die ook in de professionele keuken gebruikt worden: o.a. Over Worst (2011), Over Rook (2014), Over Drank en natuurlijk Over Rot - het handboek fermenteren (2015), genomineerd voor kookboek van het jaar en beste kookboek van de wereld.
Tijdens de workshop geeft Meneer uitleg over de verschillende vormen van fermenteren. Hij zal dit illustreren door veel te laten proeven, zien en ruiken. Het zal blijken dat de materialen en ingrediënten die je nodig hebt verbazingwekkend goedkoop en makkelijk te krijgen zijn. Hij zal ook de relatie leggen met de professionele keuken. De workshop eindigt met een interactieve demonstratie groente fermenteren. 
Uiteraard zijn jullie sous-chefs en leerlingen ook van harte welkom!

Let op, inschrijving verplicht.
Graag je inschrijven per e-mail

Namens het bestuur sociëteit Noord-Holland Zuid,
Ben van Beurten