U bent hier

Verslag van sociëteitsavond Gelderland

07-03-2018
Lees hier het verslag over de sociëteitsavond van sociëteit Gelderland van 5 maart

Maandag 5 maart hebben we kennis kunnen maken met zeewier als gerecht en de diverse vegetarische producten die Olijck met zeewier maakt. Zeewier (oftewel zeegroente) als basis voor een vegetarisch gerecht begint een steeds grotere rol te spelen in de Nederlandse Keuken.  
 
Zeewier is een veelzijdig product qua smaak, maar ook wat betreft de voedingsstoffen. De meeste wieren zijn rijk aan mineralen als calcium, natrium, ijzer en jodium en bevatten diverse sporenelementen. Afhankelijk van de soort, is zeewier een goede bron van vitaminen A, C en E en plantaardige eiwitten. Dit maakt zeewier tot een uitstekend ingrediënt voor een vegetarische maaltijd.
Mede dankzij deze eigenschappen ontstaan er steeds meer initiatieven op het gebied van productie en de verwerking van zeewier in Nederland en de media-aandacht groeit.
 
Tijdens de workshop hebben we 2 Zeegroente burgers van Olijck kunnen proeven. Vervolgens zijn we onder het genot van een drankje zelf aan de slag gegaan met het maken van tagliatelle met zeewier. Een verrassend smaakvolle combinatie.
 
Als je zelf ook aan de slag wil met zeewier in je keuken, aarzel niet om contact op te nemen met Olijck.
 
Je kunt veel informatie vinden op hun website: www.olijckzeegroenten.nl
 
Of bel of e-mail ze:
info@olijck.nl
Tel: 0621653589