U bent hier

Opdrachten Dobla Pastry Battle 2019

30-11-2018
Komende editie van de Horecava sluit Dobla wederom af met The Dobla Pastry Battle, in samenwerking met ons Gilde. Met deze wedstrijd wil Dobla de patisserie de aandacht geven die het verdient!

Deelnemende teams strijden in drie rondes om de titel ‘The Dobla Pastry Battle® Champion Edition NL 2019’. De competitie vindt plaats in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde op de Horecava. Het thema van deze editie is “All Time Favorites”: klassieke gerechten in een nieuw jasje, die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken.
 
Drie wedstrijdopdrachten
The Dobla Pastry Battle bestaat uit de onderstaande 3 rondes / opdrachten, welke tijdens de Horecava door publiek / beursbezoekers kunnen worden gevolgd. De wedstrijd vindt plaats in een open keuken en start om 11:00 uur. Aan de hand van een toelichting van de jury, worden om 16:00 uur de winnaars bekend gemaakt.
 

  • Charlotte Russe

3 x een gelijke Charlotte Russe voor 6 personen, die als taart geschikt dient te zijn. Dit alles in een moderne presentatie, waarbij de klassieke onderdelen als lange vingers/biscuit, custard/mousse, fruitcompote gebruikt moeten worden.
- 1 x een taart voor de presentatie aan de jury
- 1 x een taart voor de presentatie op de showtafel / voor fotografie
- 1 x een taart in de koeling voor de eindpresentatie
 

  • Friandises

2 x 12 zoete friandises, 12 gelijke stuks van iedere soort. Op basis van minimaal 2 verschillende bereidingen, met als resultaat: één soort zoete friandise met gebruik en toepassing van minimaal 2 bereidingen van noten en één soort zoete friandise met bereiding naar eigen keuze. Aanvullende opdracht: creëer minimaal 2 verschillende, handgemaakte chocoladedecoraties en pas deze toe op de friandises.
- 2 x 4 friandises voor de presentatie aan de jury
- 2 x 4 friandises voor de presentatie op de showtafel / voor fotografie
- 2 x 4 friandises in de koeling voor de eindpresentatie
 

  • Black box

Black box met daarin een verplicht uit te werken opdracht / te gebruiken onderdelen, inclusief presentatiematerialen.
- 1 x een uitwerking voor de presentatie aan de jury
- 1 x een uitwerking voor de presentatie op de showtafel / voor fotografie
- 1 x een uitwerking in de koeling voor de eindpresentatie
 
Beoordelingscriteria
Er wordt beoordeeld op smaak en textuur (30%), juiste uitvoering van de opdracht (20%), originaliteit (20%), gebruikte technieken (20%), compositie / eindpresentatie als totaal van de 3 opdrachten (10%). Alle rondes / opdrachten tellen even zwaar mee. Elk deelnemend team krijgt per ronde een puntentelling toegekend. Het totaal aantal punten is bepalend voor de eindscore en de puntentoekenning is tussentijds inzichtelijk voor het publiek / de beursbezoekers. Daar waar dit reglement niet in voorziet, is het oordeel van de jury beslissend.
 
De prijzen
1ste prijs: vrij te besteden cheque ter waarde van €2.500,- en een gastles van patissier/chocolatier Maurits van der Vooren
2de prijs: Kitchen Aid, iPad Mini en een gastles van patissier/chocolatier Maurits van der Vooren
3de prijs: Dobla-assortiment ter waarde van €250,- en een gastles van patissier/chocolatier Maurits van der Vooren