U bent hier

Nieuwsbrief #21

11-12-2017
Bekijk hier de nieuwsbrief

Vakgroep KoksGilde
Eind oktober zijn er zo’n 20 leden van het Gilde bijeengekomen om na te denken over de vakgroep Chefkoks. Tijdens die bijeenkomst kwam naar voren dat de (chef)koks een eigen herkenbare identiteit zoeken binnen het Gilde. Om die herkenbaarheid te creëren is er gekozen om de naam KoksGilde aan de vakgroep te geven. Een herkenbare naam voor (chef)koks. Hierbij komt ook het oude logo in een nieuw jasje.
Vier leden gaan deze vakgroep leiden. Dit zijn Daan Scheffers van Soelen, Erwin Schipper, Douwe Steenhuizen en Willem Roeper. Zij zijn inmiddels bij elkaar geweest en hebben een plan voor 2018 opgesteld met daarin een aantal activiteiten. Daar gaan jullie zeker meer van horen! Kom langs op de Horecava in hal 7. De toegangscodes voor de Horecava ontvangen jullie in een aparte nieuwsbrief.
Het gilde kent nu drie vakgroepen; SVH Meesterkoks, KoksGilde en leerling koks. Er wordt op dit moment ook gekeken naar een vakgroep voor gastheren/vrouwen, bartenders, barista’s.
 
Michelinggids 2018
De Michelingids 2018 werd vandaag gepresenteerd. Zes zaken hebben nu één Michelinster gekregen. Er zijn geen nieuwe zaken met twee Michelinsterren. Wel heeft Nederland nu drie zaken met drie Michelinsterren. Sinds vandaag heeft Inter Scaldes in Kruiningen een Michelinster erbij. Naast De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen heeft nu ook Inter Scaldes drie Michelinsterren. Bekijk hier het volledige overzicht
 
Goût de France / Good France
De inschrijvingen voor de vierde editie van het internationale gastronomische evenement Goût de France / Good France zijn geopend.
Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse gastronomie. Sinds 2015 serveren chef-koks van over de hele wereld ieder jaar op de eerste dag van de lente een “diner à la française”. 
De ambassade van Frankrijk in Nederland en haar partners nodigen alle Nederlandse restaurants, van haute cuisine tot bistro, uit om deel te nemen aan dit culinaire wereldspektakel door op 21 maart 2018, in hun eigen restaurant, een Frans menu te serveren aan hun gasten.
Voor meer informatie over Goût de France en inschrijven, kijkt u op de website www.goodfrance.com. Deelname is kosteloos. 
 
Komende evenementen

- 17 december 'Special' Kerst arrangement sociëteit NH Zuid  
- 18 december Kerstdiner met Jan Smink sociëteit Noord 
- 8 t/m 11 januari NK Koks op de Horecava

Wil je ook een keer deelnemen aan een activiteit van je sociëteit? Houd dan je e-mail in de gaten en kijk regelmatig op de online evenementenkalender