U bent hier

Nieuwsbrief #15

28-08-2017
Lees hier de nieuwsbrief van het Gastronomisch Gilde

In memoriam Johan Geervliet
Op maandag 21 augustus 2017 kregen wij het droevige bericht dat Johan Geervliet op 80-jarige leeftijd is overleden. Hij heeft veel betekend voor ons vak en de vereniging. Ons Gilde is hem veel dank verschuldigd. 
Wij wensen Hanna en de kinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.
Lees het volledige in memoriam bericht hier.

Inschrijving NK koks 2018
NK Leermeester-Leerling op dinsdag 9 januari 2018
Ook dit jaar organiseert het Gastronomisch Gilde de kookwedstrijden op de Horecava. Traditioneel vindt op dinsdag de wedstrijd om het kampioenschap leermeester - leering plaats. De teams bereiden een amuse en een driegangen menu. Ze koken vanuit een blackbox. De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid. 

Wil jij, of ken je iemand die wil meestrijden op dinsdag 9 januari 2018? Meld je dan bij het secretariaat van het Gastronomisch Gilde. Wees er snel bij, er zijn maar 8 plaatsen beschikbaar. 
NK jonge koks (t/m 25 jaar) op woensdag 10 januari 2018

Op woensdag vindt de wedstrijd om het kampioenschap jonge koks (t/m 25 jaar) plaats. De jong koks bereiden een amuse en een driegangen menu. Ze koken vanuit een blackbox. De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid. 
Wil jij, of ken je iemand die wil meestrijden op woensdag 10 januari 2018? Meld je dan bij het secretariaat van het Gastronomisch Gilde.
Wees er snel bij, de eerste aanmeldingen zijn al binnen en er zijn maar 8 plaatsen beschikbaar.

The Dobla Pastry Battle
Nieuw dit jaar is op donderdag 11 januari 'The Dobla Pastry Battle' edition NL 2018. 
Zijn jullie die Patisserie Kampioenen die net als echte vechters tot de laatste snik voor het beste resultaat en winst willen gaan? Meld je dan aan voor de ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018. 

Tijdens de aankomende Horecava wordt deze wedstrijd georganiseerd voor alle chefs en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om 3 rondes patisserie gevechten te overleven.The Pastry Battle van Dobla vindt over hele wereld plaats; na de editie in Dubai volgt deze Battle in Amsterdam, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Deelnemende teams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling strijden in 3 rondes om de titel: ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2018’. De kampioens-belt en een hoofdprijs van €2.500,- cash lonken naar de winnaars! De rondes bestaan uit een dessert taart, friandises en de mysterieuze blackbox opdracht. Degene met de hoogste puntenscore wint deze battle!

Er zijn slechts 8 wedstrijdplaatsen, meld je dus snel aan als team om deel te nemen aan dit unieke evenement. Meld je aan bij het secretariaat en toon jullie talent aan een gerenommeerde jury en win die felbegeerde titel: ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2018'. 
Wil je meer informatie over bovengenoemde wedstrijden, klik dan hier.

Gastvrij Rotterdam 
Wist je dat sociëteit Zuid-Holland tijdens Gastvrij Rotterdam van 18 t/m 20 september de street&fingerfood competition organiseert? Dit jaar wordt de competitie voor de derde keer gehouden. Bekijk hier een impressie van het voorgaande jaar.

In de mail vind je link waarmee je gratis Gastvrij Rotterdam mag bezoeken. Volg de link uit deze mail en klik rechtsonder op de paarse registratie knop. Graag zien we je tijdens Gastvrij Rotterdam 2017.

FonQ.nl

Wist je dat je bij het Gastronomisch Gilde 10% kassakorting ontvangt op je bestelling bij FonQ.nl? Gebruik bij het afrekenen jouw persoonlijk kortingscode. Jouw code kun je vinden in de verstuurde nieuwsbrief. 
Lees op www.fonq.nl/hetgilde/ hoe het precies in zijn werk gaat.