U bent hier

Nieuwsbrief #12

17-07-2017
Nieuws van het Gilde

Even bijpraten... Nieuw bestuur
Tijdens de Algemene ledenvergadering van 26 juni j.l. zijn de bestuursfuncties van secretaris en penningmeester opnieuw ingevuld. Hans Kerssemakers en Ben van Beurten namen afscheid. Fritsjan Gastkemper werd gekozen tot secretaris en Hugo Wijbenga tot penningmeester.

Het bestuur bestaat nu uit:

  • Loek Beemster (Voorzitter)
  • Hans Everse (Vicevoorzitter)
  • Fritsjan Gastkemper (Secretaris)
  • Hugo Wijbenga (Penningmeester)
  • Onno Kokmeijer (Ambassadeur)
  • Janneke Lugtenburg (Vakgroep leerlingen)
  • Waldrik Kremer (Nationaal Team en NK Koks)

Mocht je op vakantie zijn, danwel binnenkort gaan, we wensen je veel plezier!

Heb je zelf een idee voor een evenement,...of ook iets om bij te praten, schroom niet en laat het weten aan Fritsjan.

Zilver voor Sterklas in China
Sterklasser Stefan Jia Yung Kam is samen met SVH Meesterkok Theo van Rensch, docent koken en gastronomie ROC van Amsterdam, aanwezig geweest op een Internationale kookwedstrijd in het Culinary Institute China. Stefan kookte hier de sterren van de hemel en eindigde op een mooie tweede plaats.

De Nationale RestaurantPITCH
De Horecava, Lightspeed en Sligro gaan in de komende weken op zoek naar ondernemend horecatalent voor de Nationale RestaurantPITCH. Deze nieuwe en unieke wedstrijd biedt kandidaten, die dromen van een eigen restaurant, de kans deze te verwezenlijken. Degene met het winnende restaurantconcept krijgt een volledig ingericht pop-up restaurant tijdens de komende editie van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari 2018 in RAI Amsterdam. Inschrijven kan tot 21 juni via nationalerestaurantpitch.nl.

De Rooi Pannen is 50 jaar, tijd voor een reünie
Vijftig jaar kwalitatief hoogstaand en praktijkgericht onderwijs. Die mijlpaal bereikt De Rooi Pannen in oktober 2017. Duizenden mensen hebben er gestudeerd of gewerkt en bijgedragen aan de school zoals die nu is. In het diverse jubileumprogramma is een reünie dan ook onontbeerlijk. Op 11 oktober vindt op iedere locatie een weerzien plaats tussen oud-leerlingen en (oud-)docenten. Meld je aan via www.50jaarderooipannen.nl.

Nieuwsflits van het SVH
Benieuwd naar het laatste nieuws van het SVH? Bekijk hun volledige nieuwsflits hier

Valderrama introduceert een geheel nieuwe productlijn
Valderrama olijfolie heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Alberto Chicote een geheel nieuwe, zeer innovatieve lijn ontwikkeld: The oriental collection. Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig andere chemische toevoegingen worden toegepast.

Wat is maceratie?
Als voorbeeld wordt de Ginger & Vanilla variant genoemd. Aan de Arbequina van Valderrama wordt klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel wordt na een aantal dagen van maceratie (ander woord voor ‘weekproces’) gefilterd, waarna er een schitterend zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie is getrokken. Uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren.

Wil je meer weten over de 6 smaken, klik hier.

Kopper Cress introduceert Liita Cress
Liita Cress is een mild bittere cress met de smaak van lavendel. Lavendelbloemen werden al in de keuken gebruikt, maar nu is er een cressvariant. De decoratieve en smaakvolle eigenschappen zorgen voor een brede toepasbaarheid. Liita Cress pas goed bij licht vlees, kruidige groenten, kaas, maar vooral in combinatie met zoete gerechten. Meer informatie over Liita Cress.