U bent hier

Jeroen Goossens en Ruben van Trigt winnen eerste Nederlandse editie The Dobla Pastry Battle

12-01-2018
Spetterende patisseriewedstrijd sluit Horecava 2018 af!

Jeroen Goossens en zijn leerling Ruben van Trigt wonnen donderdag 11 januari de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle. De internationaal bekende wedstrijd is een initiatief van Dobla, groot geworden in chocolade decoraties.The Dobla Pastry Battle NL Edition vond plaats in de RAI op de laatste dag van Horecava 2018, in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde. Zes teams van gerenommeerde chefs en patissiers moesten in drie rondes hun beste St. Honoré-taart, friandises en een Black Box-opdracht maken. Jeroen Goossens en leerling Ruben van Trigt kregen de meeste punten voor hun creaties en werden terecht de winnaars van The Dobla Pastry Battle NL Edition 2018. "Jeroen en Ruben hebben enorm interessante en vernieuwende chocoladedecoraties gemaakt", aldus de jury.

Meer aandacht voor patisserie
Harm Jansen, verantwoordelijk voor innovatie en business development bij Dobla: “Het doel van de wedstrijd is om een podium te creëren voor patisserie. Het dessert is namelijk het laatste dat de gast krijgt. Als dat van een hoog niveau is, dan is de hele herinnering aan het diner goed. Met The Dobla Pastry Battle geven we de patisserie dus de aandacht die het verdient!”
 
De deelnemers aan deze eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle waren niet de minsten. De zes teams bestonden uit Ad Waijers & Jordi van Eden (Cingel College, Breda), Amy Kotterer & Annabel Joor (Hotel Okura, Amsterdam), Bas Vester & Tymon Roest (Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden), Gert van der Heijden & David de Jong (Het Roode Koper, Ermelo), Henrik Wullems & Roelof Vuijk (Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau) en Jeroen Goossens & Ruben van Trigt (Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere).

Grote favoriet
De jury bestond uit drie gerenommeerde vakmensen: Michel Willaume, Marike van Beurden en Ivo Wolters. Chef Adriaan van Haarlem was ceremonieel jurylid. Nadat de punten van alle juryleden en rondes bij elkaar opgeteld waren, bleek dat Jeroen Goossens en Ruben Trigt de meeste punten hadden. Daarmee zijn zij de winnaars van de hoofdprijs van € 2.500,-. "Jeroen en Ruben hebben over de gehele wedstrijd de meeste punten gekregen. Ze hebben enorm mooi staan werken en kwamen met verrassende combinaties. Ook een speciale vermelding voor Amy Kotterer en Annabel Joor van Hotel Okura. Deze jonge meiden hadden de beste St. Honoré-taart van het hele deelnemersveld!", vertelt Marike van Beurden.
 
Jeroen Goossens was met zijn staat van dienst - hij maakte onder andere de bruidstaart voor Koning Willem Alexander en Koningin Máxima - de grote favoriet. Jeroen: "Ik heb in mijn leven al heel veel wedstrijden gedaan, maar nu was het extra zwaar, omdat ik de favoriet was. Dat moet je dan nog maar waarmaken. Maar ik ben heel blij dat het gelukt is!"

Dobla en Horecava
Het familiebedrijf Dobla is sinds de oprichting in 1950 uitgegroeid tot een mondiale speler op de markt voor chocoladedecoraties. Daarbij onderscheidt Dobla zich met een assortiment handgemaakte decoraties. Dobla heeft circa 450 medewerkers, levert aan klanten in meer dan 100 landen, heeft een hoofdkantoor in Heerhugowaard, een Dobla Store in Alkmaar en vestigingen in België, de Verenigde Staten, Vietnam en Hong Kong. Het bedrijf ontwikkelde voor Horecava 2018 samen met de RAI de Fast Chocolate Experience. Onder het motto ‘reinventing the classics’ wierp Dobla hier nieuw licht op fastfood-evergreens door onder andere Chocolate Fries, Chic Shakes en de Donut Topper te presenteren. Meer informatie: www.dobla.com