U bent hier

HANOS Amsterdam organiseert: Inspiratie Vis & Vlees

26-06-2017
Culinair adviseur Erwin Grijsen zal tijdens de workshop verschillende vlees- en visbereidingen aan bod laten komen

Culinair adviseur Erwin Grijsen zal tijdens de workshop de
volgende visbereidingen aan bod laten komen:

• Corvina van de BGE
Corvina, ook wel ombervis genoemd, komt voor in de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en Rode Zee. De vis lijkt veel op de zeebaars en is zilvergrijs van kleur.

• Scholfilet sousvide bereiding
De schol is voor de Nederlandse visserij veruit de belangrijkste vis. Hij wordt gevangen in de Oostelijke Atlantische Oceaan, de Westelijke Middellandse zee en langs de kust van heel Europa. 

• Makreel cerviche
De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. De vis komt voor in de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Middellandse Zee. De vis bevat veel vitamine B en wordt veelal gerookt en gestoomd verkocht, maar is als filet ver
ondergewaardeerd. 

• Pieterman gebakken
Pieterman is een bodemvis. Deze vis kan wel tot 40 cm lang worden. Let op: de stekels en vinnen zijn giftig. Pas dus op met fileren. Er zijn meerdere bereidingen mogelijk bij deze vis. 

Culinair adviseur Erwin Grijsen zal tijdens de workshop de
volgende vleesbereidingen aan bod laten komen:

• Joviander
Exclusief voor HANOS. Geen kalf noch rundvlees. Vlees met een eigen signatuur. Zacht en mager als kalfsvlees, maar de karakteristieke smaak van rundvlees. 

• Vaars graan gevoerd en Australisch graan gevoerd
Proef en ervaar het verschil in prijs en kwaliteit tussen twee graan gevoerde rundvlees varianten!

• Hereford, Iers gras gevoerd
​Beleef het verschil in smaak tussen graan gevoerd en gras
gevoerd rundvlees.

• Waqyu, sucade
Exclusief rundvlees met een uitgesproken mooie smaak
en karakter. Prachtige marmering, zeer exclusief en
smaakvolle rundvlees.

​Aanmelden:

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u
direct aan op www.hanos.nl/activiteiten.
 

fly_ham_workshop_vis_vlees_LR.PDF