U bent hier

NK Koks 2018

Is wedstrijdkoken jou op het lijf geschreven? Meld je dan nu aan voor de Nationale Kampioenschappen voor Leermeester-Leerling duo’s of voor Jonge Koks t/m 25 jaar.  Het Gastronomisch Gilde organiseert deze wedstrijden wederom tijdens de Horecava. Dit culinaire evenement vindt plaats van 8 tot en met 11 januari 2018 in de RAI in Amsterdam. Wordt jouw restaurant de opvolger van De Loohoeve, met het beste Leermeester-Leerling duo in de gelederen? Of ben jij een ambitieuze jonge kok en wil je in de voetsporen treden van Marco Helsloot, die vorig jaar de titel pakte? Schrijf je dan snel in voor de Nationale Kampioenschappen 2018!
Nationale Kampioenschappen

De Nationale Kampioenschappen vinden plaats tijdens de Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena. De rode draad in de wedstrijd is duurzaamheid, waarbij alle creativiteit kan worden gebruikt. De deelnemers koken diverse gerechten met een blackbox waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Dé ultieme test op het gebied van productkennis, techniek en creativiteit. En bij de Leermeester-Leerling duo’s draait het ook nog eens om samenwerking. De winnaars gaan niet alleen met de titel naar huis, maar ook met mooie prijzen. Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je snel in, want er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar.

Inschrijven
Wil je deelnemen aan het Nationaal Kampioenschap op dinsdag 9 januari 2018 (Leermeester-Leerling) of woensdag 10 januari 2018 (Jonge Koks)? Meld je aan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Aanmelden kan tot en met 15 september 2017. De inschrijving voor de HANOS Gouden Koksmuts voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren is al eerder opengesteld.

‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018
Zijn jullie die Patisserie Kampioenen die net als echte vechters tot de laatste snik voor het beste resultaat en winst willen gaan?
Meld je dan aan voor de ‘The Dobla Pastry Battle’ edition NL 2018.
Tijdens de aankomende Horecava wordt deze wedstrijd georganiseerd voor alle chefs en patissiers die passie, affiniteit en de juiste skills hebben om 3 rondes patisserie gevechten te overleven.The Pastry Battle van Dobla vindt over hele wereld plaats; na de editie in Dubai volgt deze Battle in Amsterdam, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde.

Deelnemende teams, bestaande uit een leermeester of leraar en een leerling strijden in 3 rondes om de titel: ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2018’. De kampioens-belt en een hoofdprijs van €2.500,- cash lonken naar de winnaars!  De rondes bestaan uit een dessert taart, friandises en de mysterieuze black box opdracht. Degene met de hoogste puntenscore wint deze battle, maar slaat de jury knock-out met de totale compositie!

Er zijn slechts 8 wedstrijdplaatsen, meld je dus snel aan als team om deel te nemen aan dit unieke evenement. Toon jullie talent aan een gerenommeerde jury en win die felbegeerde titel: ‘The Dobla Pastry Battle Champion NL 2018

Inschrijven
Wil je meedoen aan The Dobla Pastry Battle op donderdag 11 januari 2018? Meld je aan via het secretariaat van het Gastronomisch Gilde Je ontvangt dan een inschrijfformulier. De inschrijving voor de overige NK-wedstrijden is inmiddels ook opengesteld (zie hier boven).

Organisatie
De Nationale Kampioenschappen worden voor de 58ste keer gehouden. De wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie. De beurs beleeft in 2018 haar 62ste editie. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl.