U bent hier

NK Koks 2017

maandag, 9 januari, 2017 - 11:00 tot donderdag, 12 januari, 2017 - 18:00
Van maandag 9 januari tot en met donderdag 12 januari worden de nationale kampioenschappen voor koks gehouden tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Op maandag 9 januari, de eerste dag van de Horecava, koken brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren om de Gouden Koksmuts. Het wedstrijdkoken vindt van 11.00 uur tot 18.00 uur plaats in het Gilde Arena, stand 7.900.

NK voor Koks
De Gouden Koksmuts is onderdeel van de Nationale Kampioenschappen voor Koks. De dinsdag van de Horecava staat in het teken van het NK voor Leermeester-Leerling. De NK voor Jonge Koks tot 25 jaar op woensdag en de NK voor Koks vanaf 25 jaar op donderdag beloven minstens zo spannend te worden met een lijst van sterke deelnemers.

Winnaars
HANOS Gouden Koksmuts 2017
De winnaar van HANOS Gouden Koksmuts is Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar. 

Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling
Het Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling is gewonnen door leermeester Marleen Brouwer en leerling Frits Venema van Restaurant De Loohoeve uit Schoonloo.

Zilveren Koksmes 2017
Het Zilveren Koksmes, voor koks onder de 25 jaar, is gewonnen door Marco Helsloot van Hotel Restaurant Merlet uit Schoorl. 

Gouden Koksmes 2017
De prijs voor koks boven de 25 jaar, het Gouden Koksmes, is gewonnen door Tom Lamers van restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum.