U bent hier

Food Professional Day

maandag, 8 oktober, 2018 - 09:00
Maandag 8 oktober a.s. vindt voor de achtste maal de Food Professional Day plaats. De Food Professional Day 2018 staat in het teken van wild, een waardevolle en duurzame voedselbron.

De variatie is zo groot dat wild van eigen bodem het hele jaar door op de kaart kan. Wild uit Nederland heeft een prachtig verhaal, is vaak vetarm, kent vele bereidingsmogelijkheden en heeft een unieke smaak. 
Maar kennen chefs die variatie wel? En welke invloed hebben leeftijd, geslacht, seizoen en herkomst op de smaak? Wat is de ecologische footprint van wild? Deze en andere vragen zullen jagers, bekende chefs en wetenschappers beantwoorden op maandag 8 oktober 2018. 
De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen University & Research en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Het Gastronomisch Gilde, Euro-Toques Nederland, Dutch Cuisine en Slow Food Youth Network zijn belangrijke partners.
Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.foodprofessionalday.nl